Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Ενημέρωση από "KOSTAS VOGDANOS" ΠΙΕΡΙΑ

"Εννέα νέες αίθουσες διδασκαλίας" ( 24/03/2010 )


Εγκαταστάθηκαν τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010, από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας στο Μουσικό Σχολείο Πιερίας και στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης εννέα προκατασκευασμένες αίθουσες διδασκαλίας που θα εξυπηρετήσουν τις άμεσες ανάγκες στέγασης των δύο σχολικών μονάδων.

Ο προϋπολογισμός των αιθουσών και στα δύο σχολεία ανέρχεται σε 180.000Ε και αφορά την τοποθέτηση τριών αιθουσών ελαφριάς προκατασκευής στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης και έξι αιθουσών ελαφριάς προκατασκευής στο Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Πιερίας.
Η τοποθέτηση των αιθουσών έγινε από ειδικό συνεργείο, παρουσία του Νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου και του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, οι οποίοι σε δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στην κοινή προσπάθεια που γίνεται για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες στέγασης των σχολείων της Πιερίας καθώς και στην την ετοιμότητα των μελετών για τη χρηματοδότηση κατασκευής νέων σχολείων. Μάλιστα, όπως τόνισαν στόχος είναι η κατασκευή νέων σχολείων όπως του Μουσικού Σχολείου που έχει ενταχθεί στο ΣΔΙΤ, καθώς και των νέων σχολικών μονάδων, των οποίων οι μελέτες έχουν κατατεθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.



Όπως ανέφερε ο Νομάρχης οι αίθουσες τοποθετήθηκαν μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης, σημειώνοντας ότι οι αίθουσες ελαφριάς κατασκευής μπορεί να μην είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση, έχουν όμως τις προδιαγραφές καθώς και την απαραίτητη θέρμανση για τη στέγαση των μαθημάτων. «Φροντίσαμε ώστε τα παιδιά έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να πάρουν τη μουσική παιδεία που χρειάζονται», τόνισε ο κ. Παπαστεργίου και ανέφερε ότι οι αίθουσες στο Μουσικό Σχολείο ξεπερνούν πλέον τις 32 και υπάρχουν και 15 στούντιο, αριθμός που καλύπτει τις ανάγκες της μουσικής εκπαίδευσης.

Ο Νομάρχης αναφέρθηκε και στην ετοιμότητα που έχει η Νομαρχία για την ανέγερση του νέου Μουσικού Σχολείου, έργο που έχει ενταχθεί στο Νόμο Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. «Είμαστε έτοιμοι, έχουμε μελέτη και το νέο Μουσικό Σχολείο εντάχθηκε στο Νόμο ΣΔΙΤ», σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου, προσθέτοντας ότι η καθυστέρηση έχει να κάνει με τις κυβερνητικές επιλογές. «Εμείς είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε ένα Μουσικό Σχολείο όπως το ορίζουν οι σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νομάρχης.

Από την πλευρά του, ο κ. Χιονίδης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι η παιδεία αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τον Δήμο Κατερίνης και πρόσθεσε ότι στην προσπάθεια αυτή είναι τεράστια η βοήθεια και η αρωγή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του ιδίου του Νομάρχη. Ο Δήμαρχος πρόσθεσε ότι υπάρχει ετοιμότητα για την ανέγερση του νέου Μουσικού Σχολείου, και αναμένονται οι πολιτικές αποφάσεις για να θεμελιωθεί το νέο μουσικό σχολείο.

Ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Δημήτρης Πέλλας ευχαρίστησε ο ίδιος αλλά και εκ μέρους των καθηγητών, των μαθητών και των γονέων, το Νομάρχη και το Δήμαρχο για το ενδιαφέρον που δείχνουν για τη λειτουργία του Μουσικού Σχολείου, αλλά και για τις νέες αίθουσες που θα καλύψουν τις ανάγκες διδασκαλίας.

Όσον αφορά στο 11ο Δημοτικό Σχολείο ο Νομάρχης ανέφερε η προσθήκη των αιθουσών λύνει το πρόβλημα της πιεστικής ανάγκης για αίθουσες διδασκαλίας, τονίζοντας ότι το σχολείο θα αποσυμφορηθεί οριστικά με την ένταξη στο ΕΣΠΑ, της κατασκευής του νέου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή. Και ο δήμαρχος Κατερίνης σημείωσε ότι η κατασκευή του νέου Δημοτικού Σχολείου θα οδηγήσει σε μια νέα ανακατανομή των μαθητών και πρόσθεσε ότι αναμένεται η έγκριση και ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

Δημοσιεύτηκε στο Βήμα της Δευτέρας, εβδομαδιαία πολιτική και αθλητική εφημερίδα του νομού Πιερίας,στις 30 Μαρτίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου