Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Καλό Φθινόπωρο, Καλή σχολική χρονιά!!!
Όπως κάθε χρόνο στην έναρξη των σχολείων, διαβάζουμε ένα κείμενο αμέσως μετά τον αγιασμό και μετά,υποδεχόμαστε, ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών της πρώτης τάξης.
Σας αποστέλλουμε αυτό που συντάξαμε σαν απόφαση του ΔΣ που πραγματοποιήθηκε τη προηγούμενη Παρασκευή 3.9 στα Τρίκαλα.
Από κει και πέρα
ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΝΑ ΣΥΜΠΗΡΩΘΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Αγαπητοί Διευθυντές, καθηγητές και γονείς των Μουσικών Σχολείων,
Αγαπητοί μαθητές
Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά.
Τά σχολεία αυτά υπάρχουν γιατί τα αγαπήσαμε. Καλούμαστε όλοι παράλληλα με τον αγώνα μας να δημιουργήσουμε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας, πού ταιριάζει με τα σχολεία του πολιτισμού πού επιλέξαμε για τα παιδιά μας.
Μεγάλο όπλο στον αγώνα μας είναι ο πολιτισμός η μουσική και η τέχνη. Όλη η κοινότητα των σχολείων αυτών, (σε απόλυτη αρμονία και συνεργασία), με χαρά και αισιοδοξία θα προβάλει το σπουδαίο έργο πού προσφέρει στις τοπικές κοινωνίες. Έτσι θα αποκτήσουμε ισχυρούς συμμάχους στον αγώνα μας.

Η πρώτη σχολική ημέρα μας βρίσκει σε κατάσταση αναβρασμού. Προμηνύεται δύσκολη σχολική χρονιά. Η βιτρίνα ευμάρειας και πανηγυριού, την οποία προσπάθησε η ηγεσία του Υπουργείου να εμφανίσει, δεν πείθει κανέναν.
Από αύριο, καλούμαστε να αγωνιστούμε ώστε να καλυφτούν το συντομότερο δυνατόν τα κενά, ώστε τα παιδιά μας να μην κυκλοφορούν ασκόπως σε σχολικούς διαδρόμους και αυλές, προσπαθώντας να γεμίσουν τις «κενές ώρες» που η πολιτική ηγεσία έχει και πάλι «προγραμματίσει» γι’ αυτά.
Σύμφωνα με το απαράδεκτο «καθεστώς», επι χρόνια, σημαντικός αριθμός των καθηγητών Μουσικής, καλλιτεχνικής, αλλά και πολλοί της Γενικής Παιδείας, στέλνονται στις θέσεις τους με τραγική καθυστέρηση.
Αγαπητοί γονείς αγαπητά μας παιδιά
Το επόμενο διάστημα θα σημαδευτεί από την κλιμάκωση της επίθεσης κεφαλαίου-κυβέρνησης, ΕΕ σε βάρος των οικογενειών μας και των ευρύτερων λιακών στρωμάτων, με τραγικές συνέπειες για την Δημόσια Δωρεάν παιδεία.
Σας καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα, για την διατήρηση της Δωρεάν Παιδείας πού σήμερα κινδυνεύει όσο ποτέ. Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε ένα κοινό μέτωπο αγώνα με όλους τους εμπλεκόμενους. Καθηγητές μαθητές γονείς. Σας καλούμε να ξεπεράσουμε τις δευτερεύουσες αντιθέσεις και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στον κοινό μας εχθρό, πού δεν είναι άλλος, από το ίδιο το σύστημα πού έχει επιβάλει το Διεθνές και ντόπιο κεφαλαίο, πού με ευλάβεια υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις, με την καθοδήγηση της ΕΕ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΑ ΠΑΙΔΙΆ
Μετά από 22 χρόνια λειτουργίας, τα Μουσικά σχολεία, ξεκινούν με ελλείψεις.
Για άλλη μία χρονιά θα καλεστούν τα παιδιά να αλλάξουν καθηγητή στο Μουσικό όργανο επιλογής, στην καλύτερη περίπτωση, αν βρεθεί ωρομίσθιος καθηγητής. Αυτό γιατί παρ όλες τις υποσχέσεις, οι καθηγητές μουσικών οργάνων είναι ωρομίσθιοι.
Για άλλη μία χρονιά δεν θα υπάρχουν βιβλία μουσικής στο Λύκειο, αφού τα αναλυτικά προγράμματα πού πήραν ΦΕΚ αναφέρονται μόνο για το Γυμνάσιο.
Για άλλη μία χρονιά δεν θα έχουμε βιβλία μουσικής για το Γυμνάσιο.
Για άλλη μια χρονιά τα παιδιά μας, πού θα αποφασίσουν να δώσουν για μουσικολογία, θα δώσουν εξετάσεις σε ύλη πού δεν θα έχουν διδαχτεί. Θα υποχρεωθούν έτσι να στραφούν στα ιδιωτικά ωδεία.
Για άλλη μία χρονιά λόγω της έλλειψης αναλυτικών προγραμμάτων, τα παιδιά μας πού θα αποφοιτήσουν θα στερηθούν από πιστοποίηση σπουδών όπως προβλέπει ο ιδρυτικός νόμος.
Για άλλη μια χρονιά τα παιδιά μας και οι γονείς τους θα προσπαθήσουν να λύσουν το θέμα της μετακίνησης στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αφού παρ όλες τις υποσχέσεις, θα ισχύσει το ίδιο με πέρυσι καθεστώς πού ταλαιπώρησε τα ποιο πολλά σχολεία και πού φέτος λόγω εφαρμογής του Καλλικράτη, προβλέπεται να οξυνθεί το πρόβλημα.
Για άλλη μία χρονιά πολλά μουσικά σχολεία στερούνται από υποδομές αφού τα κτήρια όπου στεγάζονται είναι απαράδεκτα ακόμα και για σχολεία Γενικής Παιδείας.
Αυτά και πολλά άλλα μας περιμένουν για την νέα χρονιά.
Οι γονείς σε όλα τα Μουσικά Σχολεία καλούνται να βρίσκονται σε εγρήγορση και ετοιμότητα, σε επαφή με τους Συλλόγους τους, ενώ οι Σύλλογοι Γονέων καλό είναι να βρίσκονται σε στενή επικοινωνία με την Πανελλήνια Ένωση, για τον αποτελεσματικό πανελλαδικό συντονισμό των δραστηριοτήτων τους.
Φτάνει πια δεν θέλουμε άλλον ένα χρόνο χαμένο.
Θα συνεχίσουμε με οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία να αγωνιζόμαστε.
Τα συμπεράσματα μας τα έχουμε βγάλει από όλες τις πολιτικές ηγεσίες από την ίδρυση των Μουσικών σχολείων μέχρι σήμερα.
Μόνο ο Συλλογικός καθημερινός αγώνας φέρνει αποτέλεσμα.
Όμως αγαπητοί γονείς αγαπητά παιδιά αγαπητοί καθηγητές, ας κλείσουμε αυτή την σύντομο χαιρετισμό μας με μία νότα αισιοδοξίας, όπως ξεκινήσαμε.
Εμείς πού επιλέξαμε να πάρουν τα παιδιά μας γενικές γνώσεις μέσα από τα Μουσικά

σχολεία, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς. Είμαστε υπερήφανοι πού τα παιδιά μας δεν σκέφτονται

λανθασμένα. Είμαστε υπερήφανοι πού δεν σκέφτονται με ξένο μυαλό. Είμαστε ιδιαίτερα

ευτυχείς πού γέμισε ο τόπος από παιδιά πού διασκεδάζουν με τις παραδόσεις μας, πού ζουν

και αναπνέουν με αυτές, πού μελετούν την,(Αρχαία Ελληνική, αλλά και παραδοσιακή),

Μουσική του τόπου μας.

Αγαπητοί καθηγητές διατηρήστε την ιδιαιτερότητα πού επιβάλλει η εκπαίδευση σε αυτά τα

σχολεία.

Δώστε στα παιδιά μας παράλληλα με την εκπαίδευση, την χαρά, την αισιοδοξία και την

δημιουργικότητα. Από εσάς περιμένουμε πολλά. Θα σταθούμε δίπλα σας στον δύσκολο έργο

σας.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου