Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 5 Σεπτεμβρίου 2010

Θα ήθελα να ζητήσω προσωπικά συγνώμη μια και σαν Γ.Γραμματέας της ΠΕΓΜΣ έχω αναλάβει να ενημερώνω, το μπλογκ που δημιουργήσαμε. Δυστυχώς πολλές ανειλημμένες υποχρεώσεις, δεν μου επέτρεψαν αυτό το μεγάλο διάστημα να ασχοληθώ.

Επιγραμματικά θα ήθελα να αναφέρω τις δράσεις αυτής της περιόδου:
(υπό μορφή Ατζέντας)

1.Τρίτη 25 Μαίου 2010 Ραντεβού στο υπουργείο:
με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και διά βίου μάθησης, συναντήθηκε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων των Μουσικών σχολείων.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 3μμ στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και η σύμβουλος της κυρίας Χριστοφιλοπούλου κυρία Ζινέλη.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ εχουν αποσταλεί προς όλα τα μέλη της Ένωσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τους υπεύθυνους της κάθε περιοχής.

2.Σάββατο 29 Μαίου 2010 Διοικητικό συμβούλιο στο Ρέθυμνο.

3.Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010 Τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία της Αττικής, οργάνωσαν εκδήλωση στη πλατεία Μοναστηράκι στην Αθήνα, για να τιμήσουν την παγκόσμια ημέρα Μουσικής και να δώσουν παρών με κεντρικό σύνθημα:

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οραματιζόμαστε ένα Δημόσιο σχολείο που η γνώση θα ξεκινά από αυτό και θα ολοκληρώνεται σε αυτό.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ,
στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων για τη μέρα αυτή.

ΣΥΜΕΤΕΙΧΑΝ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ απο τα Μ.Σχολεία: Αλίμου, Ιλίου, Παλλήνης, Πειραιά. Και του Καλλιτεχνικού σχολείου Γέρακα.

4.Συνάντηση του Προέδρου ΠΕΓΜΣ Π.Κουφαλάκου με την Υπουργό Παιδείας κα Διαμαντοπούλου επ' ευκαιρία επίσκεψής της στην Καλαμάτα για να παρευρεθεί στη Σύνοδο των Προέδρων Των ΤΕΙ. Μετά από κινητοποίηση διαμαρτυρίας του Συλλόγου γονέων Μουσικού σχολείου Καλαμάτας,επιτεύχθηκε η συνάντηση όπου ο πρόεδρος της εξέθεσε τα αιτήματα και τις αγωνίες των γονέων. ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ οτι τα Μουσικά Σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και όχι των Δήμων (Καλλικράτης).


5. Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010: Διοικητικό Συμβούλιο στον Άλιμο.

Οπότε συνεχίζουμε ξεκινώντας τη φετινή χρονιά με το Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα στις 3 Σεπτεμβρίου 2010.

Το φλέγον θέμα ήταν η έναρξη των σχολείων και ο προγραμματισμός των κινητοποιήσεών μας σε μια χρονιά που απ' τις αρχές της προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολη, ας ελπίσουμε όσο κάθε άλλη χρονιά.

Σύντομα θα σας αποσταλούν τα πρακτικά καθώς και η επιστολή (πρόταση) που θα διαβαστεί την ημέρα της έναρξης των σχολείων.

Κατερίνα Αθανασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου